AKNE TEDAVİSİ

Akne Tedavisi Nedir?

Akne, kıl köklerinin ve yağ bezlerinin tıkanmasıyla oluşan ve sivilcelenmelere neden olan yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Vücut tarafından yoğun üretilen sebum, ölü deri hücreleri, ciltte yaşayan bakteriler cilt gözenekleri içinde sıkışabilir ve iltihaplı sivilcelere neden olur. Sivilce ergenlik dönemindeki gençlerde daha yoğun görülse bile daha ileri ki yaşlarda da görülebilen bir cilt hastalığıdır. Akneler yağ bezlerinin daha fazla bulunduğu yüz, kolların üstü ,omuz ve sırt gibi bölgelerde görülebilir. Akne oluşumunu genetik faktörler, hormonlar ve bakteriler gibi farklı durumlar tetikleyebilir. Cilt tipine ve ciltte akne oluşumunun sebebi tespit edildikten sonra kişiye uygun akne tedavi yöntemleri seçilip uygulanır. 

Akne hakkında bilinen yanlışlar nelerdir?

Akneler ergenlik dönemi sorunu olarak bilinir fakat her dönemde karşımıza çıkabilir. Hormonal bozukluklar, ruhsal problemler, kötü beslenme alışkanlığı ve madde bağımlılığı gibi durumlarda da gözükebilir.
  • Kozmetik ürünler ve makyaj malzemeleri kullanımı akne yapar gibi düşünce yanlıştır. kişilerin cilt yapılarına uygun olmayan ürünler kullanması cildi tıkayarak akne oluşumuna sebep olur.
  • Güneş akneye iyi gelmektedir diye düşünülse de uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmak gözenekleri tıkayarak akne oluşumuna sebebiyet verebilir.

Akne tedavisi uygulama şekilleri nelerdir?

Akne, tedavi edilebilen cilt problemidir; yalnız her akneli cildin tedavisi aynı şekilde olmaz. Bu nedenle akne tedavisinin uzman hekimler tarafından tedavi protokolü dikkate alınarak tedavi şekli ve süresi, kişinin yaşına, aknenin şiddetine, yaygınlığına göre planlanarak belirlenir. Akne tedavisi 1 - 2 hafta gibi bir sürede bitmez; uzun bir tedavi süreci vardır.

Topikal (Krem) Uygulama 
Sivilce tedavisinde topikal uygulama, cilt için belirlenen ilaçların epidermise (deri yüzeyi) uygulanması işlemidir. Mikroorganizmaların yok edilmesi amacıyla uygulanır. Düzenli kullanım önerilmektedir. 

İlaç Uygulaması 
Akne tedavisinde ilk adım olarak bilinen topikal bakımdan istenen sonuç alınamadığı zamanlarda ağızdan ilaç uygulamasına geçilir. Akne tedavisinde İlaç kullanımı genellikle orta derecede ve ileri derecede aknesi olanlar için tercih edilebilir. 

Akne belirtileri nelerdir?

  • Uçları beyaz sivilceler
  • kırmızı küçük yumrular (papüller) 
  • Cilt yüzeyinin altında büyük ve ağrılı olan topaklar (nodüller)
  • Siyah noktalar
  • Cilt yüzeyinin altında ağrılı, irin dolu topaklar (kistik lezyonlar)

Akne tedavisi fiyatları nedir?

Müşterilerimizin estetik beklentilerini karşılayarak en uygun fiyat seçeneklerini sunma politikasına sahibiz. Ücretsiz muayene ile Akne Tedavisi fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.