Diş Tedavisi Nedir?
Dişin şeklinde var olan bozukluklar, çürükler ve lekeler günlük hayatta kişiyi olumsuz yönde etkileyebiliyor. Kişilerin istedikleri gibi gülmesi için sağlıklı bir diş yapısına sahip olması önemlidir. Diş tedavisinde yapılan diş taşı temizliği, dolgu, diş beyazlatma, implant ve lamina tedavisi gibi bu işlemler ile tedavi edilmesi amaçlanır.
Gülüş estetiği ve gülüş tasarımı nedir?
Kişi sağlıklı dişlere sahip olsa da diş ve diş etlerinde şekil yada biçim bozuklukları, orantısız diş dizilimi olan kişiler estetik gülüş isteyebilir. Güzel bir gülüş, karşısındaki kişiye karşı daha iyi bir intiba kazandıracaktır. Gülüş estetiği, diş eti tedavisi, zirkon kaplama, beyazlatma, dudak ve yanak şekillendirme gibi operasyonlarla kombine şekilde uygulanabilir. Gülüş tasarımında ilk olarak kişinin diş estetiği beklentilerini doğru anlamak ve tedaviyi doğru belirlemek çok önemlidir.
Gülüş estetiği ve tasarımı tedavileri bir çok işlemi içerir, bunlar;
- Kanal ve dolgu tedavileri
- Zirkonyum gülüş estetiği
- Lamina gülüş estetiği
- Diş eti tedavileri
- Diş teli tedavisi
- Diş beyazlatma
- Gülüş tasarımında porselen kaplama
- Diş taşı temizliği
- Diş protez işlemleri
Gülüş tasarımında planlanan tedavide, kişiyi rahatsız eden diş eti görünümü varsa düzeltilerek diş etleri yukarıya alınabilir. Seans süresi ve sayısı bölgeye ve işlemine göre değişiklik gösterebilir. İşlemden sonra hassasiyet 3-7 gün aralıklarında değişir.
Bu yapılan işlemlere kombine olarak dudaklar yapılan tasarım için çok ince kalabiliyorsa cilt dolgu işlemi yapılabilir.
Diş taşı temizliği nedir?
Halk arasında tartar olarak bilinen diş taşı, dişlerin yüzeyindeki plağın kireçlenmesi sonucu oluşmuş sert bakteri ve mineral birikintisine denilebilmektedir. Gündelik bakıma dikkat edilmediği sürece 10 - 14 gün gibi kısa bir sürede diş taşı oluşumuna ve ilerleyebilen sağlık problemi haline dönüşebilir. 6 ayda bir bakım gerektiren diş taşları, ağızda kokuya sebebiyet verebilir. Temizlenmediği sürece sarı veya kahverengi lekeler dişin hem ön yüzeyinde hem de arka yüzeyinde birikebilir. İlerleyen durumlarda diş eti çekilmeleri, iltihaplar, kemik kayıpları olabilir.
Diş taşları nasıl temizlenir?
Dişlerinizi günde en az 2 kere fırçalamak, düzenli bir şekilde diş ipi kullanmak ve belli aralıklarla diş doktoruna görünmek bakım ve tedavi için büyük önem taşır. Diş temizliğinde; işlem ilk olarak diş taşı kazınmasıyla başlar. Diş taşı temizliği işlemi genellikle ultrasonlu cihazlar ile yapılır. Daha sonrasında dişler parlatılıp pürüzsüzleştirilir. Bu işlem sırasında plaklar da temizlenir. Böylelikle dişin daha temiz ve sağlıklı görünümü alması sağlanır. Bu işlemle birlikte diş temiz bir görüntü kazanır ve yanında oluşabilecek plağa karşı korunmasını sağlar.
Diş Dolgusu
Dişlerde oluşmuş çürüme, kırık ya da çatlak gibi sorunlardan dolayı diş yapısında ve görünümünde meydana gelen bozukluklarda kullanılan bir yöntemdir. Uygulama öncesinde işlem gereken kısım temizlenir ve oluşan boşluk diş yapınıza uygun dolgu ile doldurulup tamamlanır. Diş dolgusunda Altın, porselen, kompozit, reçine ve amalgam gibi malzemeler kullanılabilir.
Altın dolgu, kompozit dolgu, gümüş (amalgam) dolgu, porselen dolgu gibi diş dolgusu çeşitleri vardır. Altın dolgular dolgu çeşitleri arasında en dayanıklısı olarak bilinir. Bu yüzden arka dişler için en çok altın dolgu tercih edilir. Gümüş dolgular renginden dolayı dişlere uygun olmadığından ön dişlerde pek tercih edilmez. En uygun ve işlem olarak direk uygulanabilen dolgu çeşidi kompozit dolgudur. Kompozit dolgu kırık ve çatlaklar için daha uygundur. Porselen dolgular leke tutmayan bir yapıya sahip olduğundan dolayı fazlasıyla tercih edilir.
Hastanın şikayeti ve dişlerin durumuna göre röntgen çekilir ve hangi işlemin uygulanacağı planlanır. Diş içi boşaltılıp temizlenir. Daha sonrasında planlanmış olan diş dolgusuna göre hasta hazırlığı yapılır ve temizlenen diş doldurularak dolgu işlemi yapılır. Diş Dolgusunun dayanıklı bir hal alması ve herhangi bir sorun olmaması için donması beklenir. Son aşama olarak dolgunun kişinin diş yapısıyla uyumlu olup olmadığı test edilir. Hastadan ağzını açıp kapatması ve sağa sola kaydırması gibi hareketler yapması istenir. Bu şekilde herhangi bir uyuşmazlık, estetik görüntü bozukluğu veya fazlalık var ise son kontroller yapılarak dolgunun son şekli verilir.
Diş dolgusu işlemi yapmış hastalar düzenli diş fırçalamak ve rutin ağız bakımı yapmakla birlikte bir çok konuda da dikkat etmelidir. Sıcak- soğuk, sert veya kabuklu şeklinde beslenmek uygulanan dolguyu olumsuz etkileyebilir.
Diş tedavileri fiyatları nedir ?
Müşterilerimizin estetik beklentilerini karşılayarak ,en uygun fiyat seçeneklerini sunma politikasına sahibiz. Ücretsiz muayene ile Diş Tedavileri fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz .